Vineri, 17 ianurie, la 16:00, se anunță o acțiune de protest în fața Primăriei Târgu Mureș.

“Peste 1000 de oameni vor spune Aresel! Ajunge! cu nazismul electoral, rasismul și discriminarea manifestate de primarul Dorin Florea! Dacă sunteți în Târgu Mureș, vă așteptăm să vă alăturați acestei manifestații pașnice. Este un drept garantat de Constituție, al nostru, al tuturor cetățenilor, indiferent de etnie să protestăm liber împotriva derapajelor periculoase și institgatoare la ură și discriminare, manifestate de aleșii în funcții publice”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Aresel înseamnă “ajunge” în limba romani

Conform declarației de intenție de pe site-ul propriu, “Platforma Aresel este o inițiativă civică apărută în anul 2018, ca răspuns la cei 30 de ani de ignorare, rasism, slabă participare și reprezentare politică a cetățenilor români de etnie romă. Până acum, acțiunile noastre au primit sprijinul a peste 60.000 de persoane, devenind cea mai mare comunitate proactivă a romilor. Aresel este o platformă neafiliată politic, al cărei obiectiv este combaterea rasismului și inegalităților sociale, politice și economice dintre romi și restul populației. Platforma Aresel susține participarea și implicarea publică a comunităților rome de pe întreg teritoriul țării.

Misiunea Aresel este aceea de a încuraja și susține implicarea și participarea publică a romilor. Cerem autorităților decență în raporturile cu romii și politici publice care să ducă la îmbunătățirea situației comunităților de romi.”

Protestul de vineri este anunțat în contextul propunerii lui Dorin Floea privind introducerea unui set de 4 criterii care trebuie îndeplinite de orice cuplu care vrea să aibă copii. El a explicat că a ajuns la această idee după ce „a încercat toate metodele posibile” pentru a integra social comunitatea de romi şi a constatat că „ignoră orice ajutor, fiind interesaţi doar de bani”.

Articolul precedentVIDEO Învățătoare prinsă de ministru în timp ce țipa la elevi. Ministrul Monica Anisie a descoperit dezastrul din școlile din Ialomița
Articolul următorINTERVIU: Studentul român al anului din cadrul ERASMUS