Primarul orașului Sovata, Fülöp László Zsolt și Simion Crețu, director general ADR Centru, au semnat un contract de finanțare în cadrul Axei Prioritare 7 a programului REGIO 2014-2020, prin care vor fi alocați peste 2 milioane de euro pentru drumurile din Sovata.

Concret, prin proiectul ”Modernizare străzi urbane în orașul Sovata” se vor amenaja – în termen de doi ani și jumătate – 16 străzi din oraș, în lungime totală de 5.43 kilometri, adică mai mult de 2,6 ha de teren. Prin reabilitarea acestor artere rutiere, zona stațiunii turistice Sovata va fi valorificată că areal de agrement multifuncțional în aer liber, iar potențialii beneficiari ai proiectului din mediul privat și-au exprimat dorința de a realiza minim cinci investiții noi, care vor genera în mod direct un număr de minim 16 noi locuri de muncă. Edilii estimează că în termen de cinci ani, numărul de turiști din stațiune va crește cu 22% față de anul de referință. Valoarea totală a acestui proiect este de 9.269.513,75 lei, din care 98% sunt alocați prin POR 2014-2020, respectiv puțin peste nouă milioane lei – aproximativ 2.034.000 euro.

”Acest proiect este foarte important pentru Sovata, unde sunt completate investițiile realizate în urmă cu cinci ani, în amenajarea zonei din jurul Lacului Ursu, precum și recenta investiție în reabilitarea spațiului de agrement din jurul cinematografului Doina”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Articolul precedentApel pentru femeia care s-a trezit cu Hummer-ul în casă
Articolul următorSute de câini fără stăpân, adoptați de la Tîrgu Mureș