Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Mureș, au desfășurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acțiune cu efective mărite pe raza municipiului în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea infracționalității stradale, creșterii vizibilității și autorității polițienești, precum și pentru prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională.

 

Astfel, au fost legitimate 258 de persoane, și controlate 178 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.730 de lei.

Dintre acestea, 18 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G 195/2002R și 1 conform Legii 333/2003.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 3 permise de conducere, au retras 3 certificate de înmatriculare și au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și a lucrătorilor din cadrul Direcției Poliției Locale Târgu Mureș.

Astfel, la data de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 22:50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Târgu Mureș au depistat pe strada Piața Trandafirilor, un tânăr în vârstă de 29 de ani, care a condus un autoturism, având permisul de conducere suspendat și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date de către polițiști, a rezultat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat.

Pe numele șoferului, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice pentru care legea prevede obligativitatea permisului de conducere de către o persoană care are permisul de conducere suspendat” și “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedent5 motive să ai o pisică în casă. Concluziile oamenilor de știință te vor surprinde
Articolul următorMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”