Polițiștii mureșeni continuă activitățile preventive pe linia consumului și traficului de droguri.

 

Astăzi, 20 iulie, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș desfășoară activități preventive, pe raza comunei Râciu, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ilie, pe linia consumului și traficului de droguri.

Tinerii sunt informați cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, dar și cu privire la consecințele asupra performanțelor școlare, relațiilor cu familia sau cu prietenii, aceștia fiind informați totodată și cu privire la prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri.

De asemenea, în scopul prevenirii consumului de alcool sau de droguri, aceștia pot “experimenta” stările induse de consumul de alcool/droguri, în plan fizic și vizual, prin intermediul ochelarilor speciali care simulează efectele consumului acestor substanțe.

Scopul acestor acțiuni, care vor continua şi în perioada următoare, este acela de a îndruma populaţia, în special tinerii, să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos, ca alternativă la consumul de alcool sau droguri.

Sursa: Realitatea de Mures