În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Mureș, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

La activitățile desfășurate ieri, 26 august, au participat peste 100 de polițiști din cadrulIPJ Mureș, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică, precum și ai Protecției Consumatorului.

Astfel, la nivelul județului Mureș, au fost executate 21 de acțiuni punctuale și au fost verificate peste 110 societăți comerciale/persoane fizice autorizate. 

Au fost legitimate peste 410 persoane și verificate 24 de mijloace de transport în comun.

În total, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.800 de lei, astfel:

– 7 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1.500 de lei;

-7 sancțiuni la Legea 61/1991, în valoare de 3.300 de lei;

-o sancțiune pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții a persoanelor fizice, în valoare de 500 de lei;

– o sancțiune pentru fapte de natură economică în context Covid-19, în valoare de 500 de lei.