În ultimele 24 de ore, până în această dimineață la ora 08:00, pompierii mureșeni au intervenit la 57 de intervenții, din care un incendiu, două misiuni de asigurări măsuri PSI, o misiune pirotehnică, o altă situație de intervenție și 52 de intervenții SMURD. 

 

Astfel, luni, în jurul orei 15:30, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în municipiul Sighișoara, strada Cânepii.
Au executat misiunea stingerii, pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara.

În aceeași zi,  în jurul orei 18:30, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în municipiul Sighișoara pe strada Hermann Oberth în cazul unor scăpări de gaze.
Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara și o echipă de intervenție de la furnizorul de gaze naturale, odată ajunși la locul solicitat aceștia au identificat sursa provenienței mirosului, scăpările de gaze naturale proveneau de la o vană de gaz exterioară. Echipă de intervenție de la furnizorul de gaze naturale a intervenit pentru remedierea problemei, iar pompierii au rămas la fața locului pentru asigurarea zonei până la finalizarea intervenției. 
Din fericire nu au fost victime.

Tot luni, în jurul orei 18:30, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unui scurtcircuit electric într-o locuință din orașul Sovata, cartier Ilieș.
La fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și o echipă de intervenție de la furnizorul de electricitate. Până la remedierea problemei de către echipa de intervenție de la furnizorul de electricitate pompierii au asigurat zona.

De asemenea, aseară în jurul orei 21:10, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru executarea unei misiuni pirotehnice în municipiul Tîrgu Mureș, strada Vasile Sabadeanu.
A executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș, odată ajunși la locul solicitat aceștia au constatat că este vorba despre o grenadă defensivă. Grenada a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, urmând a fi distrusă cu altă muniție rămasă neexplodată. Cel mai probabil aceasta provine de pe timpul conflictelor militare.

Sursa: Realitatea de Mures