Metode de intimidare tipice țărilor subdezvoltate, unde politicienii care au dobândit averi dubioase, recurg frecvent la amenințări la adresa ziariștilor incomozi, par să prindă teren și la noi în țară. Recent, jurnalistul Realitatea Plus, Sebastian Oancea, a fost sunat  și amenințat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, după ce a aflat că acesta va publica o investigație jurnalistică care îl privește.

Ancheta urmează să dezvăluie felul în care fiica baronului Oprișan a încasat un milion de euro.

„Zilele următoare veți afla, dintr-o investigație la care lucrez de un an, alături de Valentin Zaschievici, cum derulează Madalina Oprisan afaceri pentru tatăl ei, Marian Oprișan, de milioane de euro, cu terenuri din centrul Focșaniului, în sfidarea legii penale. Implicați în afacere sunt afaceriști controversați, șefi ai ziarului de casă al baronului, primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, dar și alți pesediști de vază cu funcții guvernamentale. Caracatița pusă în funcțiune pentru ca fata lui Oprișan să dea tunul imobiliar este una bine structurată, cu ramificații în instituții de forță ca Parchetul Vrancea, Poliție sau Prefectură”, a scris pe Facebook jurnalistul Realitatea de Vrancea, Sebastian Oancea.

Urmare a acestei postări, Sebastian Oancea a fost sunat de președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan și amenințat să nu publice articolul.

Oprișan a intervenit apoi la Realitatea Plus unde a afirmat că el a răspuns oricărei întrebări din partea jurnalistului Sebastian Oancea și că nu l-a amenințat.

„Dacă dumnealui continuă să-mi amenințe mama și fiica, neavând sânge în instalație să se refere la mine, nu are niciun sens. Nu am amenințat absolut deloc, familia mea și-a plătit impozitele. Jurnalistul dvs. nu este prima oară când scrie toate e prostiile la adresa mea”, a spus Oprișan la Realitatea Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=Nihw6PjF8kA

 

Articolul precedentFC Hermannstadt joacă, mâine, cu FC Viitorul
Articolul următorFemeia din Livezeni care a încercat să se sinucidă astăzi este în stare gravă, la spital