Polițiștii mureșeni efectuează cercetări față de un bărbat de 29 de ani, care a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale acestora. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

 

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Târgu Mureș, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat miercuri, un semnal regulamentar de oprire a unui autoturism pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiu, moment în care conducătorul acestuia, văzând echipajul de poliție, nu s-a conformat semnalului continuându-și deplasarea cu o viteză excesivă.

Agenții de poliție au procedat la urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice și luminoase. Pe parcursul urmăririi, șoferul autoturismului a produs, pe aceeași stradă, un accident cu pagube materiale. După aproximativ 3 km, polițiștii au reușit oprirea autoturismului, pe strada Transilvaniei din localitatea Sângeorgiu de Mureș.

Șoferul a fost imobilizat și încătușat, fiind transportat la sediul Poliției Municipiului Târgu Mureș, unde în urma legitimării și a verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta, un bărbat în vârstă de 29 de ani, figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, s-a stabilit că autoturismul condus de bărbat nu figura înmatriculat în circulație, plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe autoturism fiind false.

Totodată, șoferul autoturismului a fost condus la spital, unde i s-a efectuat un test rapid – Multi-Drug Screen Test, rezultând o valoare pozitivă la cocaină și metamfetamină, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat”, ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înregistrare” și ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive”.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

În cursul zilei de joi, bărbatul a fost prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive, primind mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentUn român a vrut să cumpere o armă chimică pentru a ucide
Articolul următorStatul nu mai dă bani pentru benzină. Când explodează prețurile la combustibil