Prin rectificarea bugetului național, județul Mureș a primit suma necesară pentru asigurarea cheltuielilor de personal și de funcționare a DGASPC Mureș, respectiv 5.000.000 lei, din care 2.857.000 pentru cheltuieli de personal și 2.143.000 lei pentru cheltuieli cu bunuri și servicii.  Acești bani au fost incluși în bugetul instituției în cadrul ședinței ordinare de astăzi.

Totodată judeţul Mureş a primit din fondul de rezervă al Guvernului suma de 2,2 milioane lei. Consiliul Judeţean Mureş a alocat această sumă pentru lucrarea „Amenajarea acostamentelor şi şanţurilor pe drumul judeţean DJ135 Tîrgu Mureş-Miercurea Nirajului-Sărățeni-lim. jud. Harghita”.

În cadrul rectificării aprobate astăzi Spitalului Clinic Județean Mureș i-a fost prevăzută suma de 588.000 lei pentru achiziția Sistem endoscopic pentru ginecologie și Masă de operații ginecologice din venituri proprii/donații.

Tot astăzi a fost alocată Muzeului Judeţean Mureş suma de 372.000 lei pentru proiectul “Reabilitarea Muzeului de Științele Naturii”. De asemenea, din bugetul județean a fost alocată suma de 732.000 lei pentru efectuarea lucrărilor de reparații și amenajarea biroului turistic din incinta Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

În luna decembrie Administraţia Finanţelor Publice Mureş a majorat fondul pentru echilibrarea bugetelor locale cu suma de 7.221.021,85 lei. Astfel consilierii judeţeni au aprobat astăzi distribuirea sumei primăriilor din judeţul Mureş. Autorităţile locale au primit sume cuprinse între 46.000 lei şi 212.000 lei, bani ce pot fi folosiți  pentru achitarea datoriilor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Articolul precedentSe controlează banii veniți din Fondul de Intervenție
Articolul următorȘef nou la județ