O faimă de netăgăduit pentru Câmpul Cetății, este – se spune –  a celui mai bun păstrăv care se mănâncă în Ardeal, în locul unde poți chiar tu să îți prinzi peștele sau să-l iei gata făcut, cu toate secretele ascunse ale mirodeniilor numai aici știute, într- unul dintre cele mai frumoase hanuri pescărești din țară.

Câmpul Cetății este un sat aparținător de comuna Eremitu, unde puteți veni la un eveniment greu de povestit în vorbe – Parada Baloanelor cu Aer Cald, aici fiind și locul unde ajunge și de unde se întoarce spre Sovata atât de iubita mocăniță, ce urmează linia ferată îngustă, începută în 1912.

Locomotiva este una din cele două aflate în România din totalul de zece, construite în 1949 la fabrica Chrzanowo din Polonia și ea e cea care vă duce, cu abur făcut din cărbune și lemn de esență tare.

Mocănița vă arată peisajele Văii Nirajului și ale Ținutului Sării, până în5 mai, cu plecări la orele 11, 14 și 17, din Gara Mică din Sovata. O cursă dus întors costă 40 de lei pentru adulti şi 25 de lei pentru copii.

Articolul precedentAccident cu o victimă încarcerată, în Sâncrai
Articolul următorVÂLTOAREA MUREȘEANĂ intră sub umbrela Asociaţiei Maghiare pentru Festivaluri în Transilvania