Președintele Consiliului Județean Mureș a menționat printre obiectivele importante pentru acest an și revitalizarea Asociației Zona Metropolitană. „2019 este un an decisiv pentru zona metropolitană. Astăzi asociația este inutilă, dacă nu reușim să ieșim din impas să avansăm și să începem proiecte, atunci nici nu este necesară această asociație” a declarat președintele, accentuând necesitatea demarării unor proiecte importante pentru localitățile din zona metropolitană. Ferenc propune, ca un prim proiect, realizarea planului de fezabilitate pentru drumul de ocolire Tîrgu Mureș – Câmpia Transilvaniei.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, este copreședinte al Asociației Zona Metropolitană, alături de primarul municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea.

În anul 2018 și primarul Florea s-a arătat nemulțumit de activitatea Asociației: “Nu pot să nu vorbesc despre zona periurbană, o altă problemă gravă pe care văd că nimeni nu o semnalează. Este al 12-lea an de când s-a constituit Asociaţia Zonei Metropolitane, care avea datoria să atragă fonduri şi să demareze proiecte de scoatere a judeţului Mureş şi a municipiului Târgu-Mureş din izolare. Din păcate, nu se întâmplă nimic. V-o spun cu toată responsabilitatea şi, în acelaşi timp, cu supărare, pentru că în zona periurbană sunt lucrurile majore care trebuie făcute: prevenirea erodării Mureşului prin reabilitarea cursului de apă până la Gorneşti, mutarea liniei CFR, realizarea de poduri peste Mureş şi reaşezarea centurilor oraşului. Toate acestea sunt proiecte pe care eu le-am tot adus în atenţia politicienilor şi a ministerelor, dar se pare că nu au fost de interes, deşi mulţi se băteau cu pumnii în piept că vor debloca situaţia în care ne aflăm”, a arătat, la începutul anului 2018, Dorin Florea.

Articolul precedentPROIECT al județului Mureș: Domeniu schiabil în Munții Gurghiului
Articolul următorVIDEO: Viteza trenului la „autostrada cu barieră”. Zeci de mașini în coloană