Criza coronavirus a scos în evidență și în județul Mureș, lideri ai administrației locale care se implică total în viața comunității.

Din păcate, exemplele pozitive sunt prea puține față de ignoranța cu care cei mai mulți dintre edili tratează în special comunicarea publică, în comunitățile pe care le păstoresc.

Un caz aparte este primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, care a anunțat în timp real cazurile de infectare cu coronavirus din comună și modul de acțiune al Primăriei, în fiecare situație.

Mai mult decât atât, după ce a montat dispensoare pentru dezinfectanți în toate blocurile din comună,  Sófalvi Szabolcs a făcut un apel public, perfect justificat într-o societate normală, dar mult prea rar în România, inclusiv în județul Mureș: “Vă rog să-mi scrieți (în privat) dacă trebuie REUMPLUTE undeva dozatoarele cu dezinfectant de mâini, din scările de blocuri. E important să le folosiți, și în aceste zile!”

Mai mult decât atât, primarul din Sângeorgiu de Mureș a făcut un apel similar și pentru echipamentele de protecție din magazine: “Vă rog să-mi scrieți (în privat), dacă știți magazine în Sângeorgiu de Mureș, în care vânzătorii NU POARTĂ MĂȘTI sau MĂNUȘI! Nu de alta…dar să le dăm! Pentru să protejarea sănătății e PRIMORDIALĂ!”

Cum ar arăta județul Mureș cu toți primarii care să îi semene celui din Sângeorgiu de Mureș?

Articolul precedentSĂ-I APLAUDĂM! Lista firmelor din Mureș care au donat pentru spital
Articolul următorMĂRTURIE ȘOCANTĂ a soției unui medic din Târgu Mureș infectat cu coronavirus