Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox, precum şi de ,,Ziua Internaţională a Muncii”, acționând pentru prevenirea evenimentelor antisociale, descurajarea faptelor ilegale și salvarea de vieți.

În perioada 26 aprilie – 2 mai a.c., peste 200 de poliţişti vor acţiona zilnic, pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, peste 120 de polițiști de ordine publică, 20 de investigaţii criminale, 40 de la poliţia rutieră și 20 de la alte structuri, vor asigura ordinea și liniștea publică, în această perioadă.

Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, în noaptea de Înviere, peste 150 de poliţiştii vor fi prezenţi, suplimentar faţă de dispozitivul curent, la toate cele peste 300 de lăcaşuri de cult, mânăstiri şi biserici, precum şi în zona adiacentă acestora, cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. Totodată, în aceleaşi zone, fluidizarea traficului va fi asigurată de agenţii de poliţie rutieră. Echipaje de intervenţie sunt pregătite pentru a gestiona orice situaţie de natură să afecteze siguranţa credincioşilor care celebrează Învierea Domnului.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de Poliţia mureşeană au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice prilejuite de apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Astfel, vor fi constituite dispozitive de ordine publică în zona lăcaşelor de cult, unde se desfăşoară slujbele religioase, precum şi în zonele turistice şi de agrement. Modul de asigurare a pazei obiectivelor economice, de colectare, transport şi depozitare a valorilor monetare se vor afla de asemenea în atenţia Poliţiei.

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri judeţene, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule spre zonele şi localităţile turistice şi în preajma lăcaşelor de cult religios.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

O atenţie deosebită va fi acordată arterelor ce converg spre zonele de agrement şi nu numai (DN 16  Reghin – Crăieşti, D.N.15 E578  Reghin – Topliţa, DN 14  Sighişoara –  Daneş, DN 14 A Cucerdea – Târnăveni, DN 13 E 60  Tîrgu Mureş – limita jud. Braşov, DN 13 A Sovata- Bălăuşeri, DN 15 Tîrgu Mureş – Reghin, DN 15 E 60 Tîrgu Mureş- Luduş, DN 15 E Tîrgu Mureş – Sânpetru de Câmpie).

Fie că veţi petrece aceste zile în parcuri, la pădure, la mare sau la munte, fie că veţi face o scurtă plimbare în aer liber, poliţiştii vă recomandă să vă asiguraţi locuinţa la plecare şi să vă protejaţi bunurile şi bagajele, mai ales în zonele foarte aglomerate!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, vă rugăm să apelaţi la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă, formând numărul 112 – Apel gratuit!

Inspectoratul de Poliție Județean Mureş transmite tuturor mureşenilor sărbători fericite și un Paște luminat de bucuria Învierii!

 

Articolul precedentRECOMANDĂRILE polițiștilor mureșeni. Paza bună trece primejdia rea
Articolul următorAccident cu o victimă încarcerată, în Sâncrai