Doi adolescenți din județul Mureș sunt cercetați de polițiști după ce, săptămâna trecută, au omorât doi câini fără stăpân, apoi au legat cadavrele de o motocicletă și le-au dus și abandonat la marginea unei păduri. 

 

Poliţiştii Secției de Poliție Rurală nr. 14 Ghindari s-au sesizat din oficiu și desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru comiterea unei infracțiuni prevăzute de Legea nr. 205 din 2004 privind protecția animalelor. 

„La data de 29 aprilie, în urma activităţilor investigativ-operative desfășurate de polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 14 Ghindari, cu sprijinul celor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au fost identificați doi tineri, de 16 de ani, din comuna Ghindari, bănuiți de uciderea cu intenție, fără drept, a doi câini.

În fapt, din cercetările efectuate, a reieșit că, în noaptea de 24 spre 25 aprilie, cei în cauză, în timp ce se aflau în curtea locuinței unuia dintre aceștia, folosind obiecte contondente înțepătoare, ar fi exercitat acte de violență asupra a doi câini, fără stăpân, urmare a cărora aceștia au decedat.

Ulterior, în ziua următoare, ar fi legat cadavrele celor doi câini de o motocicletă și le-ar fi transportat în acest mod și abandonat la marginea unei păduri din localitate”, a transmis Emanuela Farcaș, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”,  prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, în vederea luării luării măsurilor legale în consecință.

Sursa: Realitatea de Mures