Victor Ponta a spus astăzi, la Tîrgu Mureș, că nu înțelege “de ce s-au pierdut peste trei ani în construcția Centurii de ocolire a orașului, în condițiile în care aveau studiu de fezabilitate făcut și tot ce era nevoie. Probabil trebuie să lucreze Teldrum. Dacă nu, n-o să aveți centură. La CNAIR sunt aceiași sefi de pe vremea mea, care chiar au fost cu mine la inaugurare. N-au făcut Centura pentru că nu sunt în stare” a spus fostul premier. 

Șantierul Centurii de ocolire a Tîrgu Mureșului a fost inaugurat în octombrie 2014, chiar de Victor Ponta, pe atunci premier și candidat la alegerile prezidențiale. 

Alături de Ponta au fost prezenți la inaugurare Liviu Dragnea (foto), pe atunci vicepremier şi miniştrii Ioan Rus şi Mircea Duşa, actualul prefect al județului Mureș. 

Aflat în plină campanie electorală, Ponta primea atunci asigurări de la șeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Ştefan Neaga, că centura ocolitoare a municipiului Tîrgu Mureş se va putea construi într-un an şi nu în doi, urmând să fie gata până în 31 decembrie 2015 (!), mai ales că exista finanțare 100% pentru acest proiect.

Contractul inițial de execuție a Centurii a fost semnat la o valoare de 134,7 milioane lei, pentru realizarea unui drum de ocolire în lungime de 11,643 kilometri.

Acesta a fost însă reziliat pe cale amiabilă, conform CNAIR, care precizează că s-a luat decizia rezilierii amiabile “deoarece ritmul scăzut de execuție nu poate fi imputat exclusiv firmei constructoare, pentru că aceasta a executat proiectul pus la dispoziție de beneficiar.”

Soluțiile avute în vedere pentru obiectivul de investiție este finanțarea acestuia prin programul POIM 2014 – 2020 – Fondul de Coeziune, iar termenul de finalizare estimat este, în cel mai fericit caz, anul 2021.

Articolul precedentAutostrada A3: giratoriu la Iernut sau muzeu?
Articolul următorRețineri pentru încălcarea ordinelor de restricție