My beautiful picture

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a găzduit o întâlnire a elevilor Liceului Tehnologic „Gh. Şincai” cu persoane aflate în stare privativă de libertate în Penitenciarul Tîrgu Mureş. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului de prevenire a delincvenţei juvenile „Deschide-ţi mintea, nu fi închis!”

Elevii au avut ocazia să afle direct de la cei de vârste apropiate lor, ce înseamnă viaţa după gratii, cu îngrădiri ale libertăţii şi schimbarea sensului valorilor precedente încarcerării, astfel punându-se în valoare potenţialul educativ al experienţelor de viaţă al persoanelor private de libertate.

La activitate au participat aproximativ 50 elevi care au manifestat un interes foarte ridicat faţă de toate aspectele prezentate.

Activităţile au fost coordonate de ofiţeri din cadru Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la acestea participând şi reprezentanţi ai Penitenciarului Tîrgu Mureş, iar subiectele dezbătute au vizat aspecte legate de delincvenţa juvenilă, accentul fiind pus pe problematica violenţei, răspunderea penală a minorilor, fazele actului infracţional şi pragul delincvenţial,  situaţii de victimizare în care pot fi implicaţi minorii şi măsuri de prevenire a acestora.

 

 

 

Articolul precedentZburăm în Egipt, direct de la Tîrgu Mureș
Articolul următorStudenții mureșeni dau față cu antreprenorii