Ciprian Belean, consilier local al comunei Râciu, a inițiat, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, un eveniment de informare a elevilor, privind modul de acțiune în cazul producerii unui cutremur sau incendiu.

“Ajutat de directorii, profesorii, învățătorii și educatorii școlilor din Râciu, Sânmărtinu de Câmpie și Ulieș, i-am avut invitați pe prietenii noștrii de la ISU Mureș, Emanuel Cioban și Alin Bloj, alături de colegii lor, pompierii de la punctul lucru Râciu și SMURD Râciu, Florin Gorea,Vali Borșan și Claudiu Gorea. Subiectul a fost  un exercițiu de evacuare și lecție deschisă privind modul de comportare înainte,în timpul și după producerea unui incendiu sau cutremur. Vă mulțumim, ISU Mureș,pentru că ați fost și sunteți alături de noi!”, a transmis Ciprian Belean.â

Elevii și cadrele didactice au primit sfaturi și soluții folositoare în cazul situațiilor de urgență, partea teoretică fiind urmată de un exercițiu de evacuare și de vizionarea tehnicii din dotarea pompierilor și echipajului SMURD Râciu.