Calmă, caldă, liniștită, dar mocnind în străfundurile sale de pasiuni dezlănțuite: așa sună rezumatul ultimei luni de vară, august. Pe măsură ce zilele se scurtează și nopțile se lungesc, avem parte de emoții mai profunde, culminând cu Luna Plină, Luna Sturionului, mare, strălucitoare și provocatoare.

Zodiile de aer sunt printre favoritele acestei perioade –  cu toate că practic august se suprapune peste sezonul Leilor și Fecioarelor -, în principal datorită Lunii Pline în Vărsător, dar și capacității lor de a gusta uneori cu detașare toate fațetele iubirii, de la cea mai cruntă disperare la cea mai dulce beatitudine.

Află ce îți este prezis în funcție de zodie și care sunt principalele evenimente astrologice ale horoscopului lunii august 2023!

Horoscopul lunii august 2023: ce evenimente astrale au loc

Nu sunt multe schimbări astrologice radicale în horoscopul lunii august 2023, mai liniștit decât cele precedente, dar zodiile resimt totuși această acalmie ca pe pacea de dinaintea furtunii. Însă nu degeaba i se spune acestei luni „luna retrogradelor”!

Luna începe însă intens, cu Luna Plină de pe 1, ce ne va oferi multe motive de a sărbători și de a petrece timp cu prietenii. Într-o notă aflată în balans, Luna Nouă de pe 16 scoate la iveală copilul interior care se distrează așa cum știe, cu creativitate și spontaneitate.

Până la intrarea Soarelui în Fecioară, de pe 23, nu facem decât să ne bucurăm de viață. Deodată însă influențele încep să devină anxioase și vom fi încurajați să ne îngrijim de sănătatea fizică, psihică și emoțională.

S-a dus cu liniștea; sfârșitul lunii e mai turbulent, cu trei evenimente majore. Pe 27 august, Marte intră în Balanță, și zodiile se vor simți înclinate să facă ori dragoste, ori război; nu mai e cale de mijloc. Uranus își începe retrogradul în Taur pe 28, instigând la rebeliune și la distanțarea de relațiile toxice. Pe 30 august, ne îmbăiem în lumina unei noi Luni Pline, în Pești, fiind îndemnați să ne descotorosim de bagajele emoționale și să privim cu optimism spre viitor.

BERBEC. Fă un pas în spate: crede-ne când îți spunem că e mai înțelept să cumpănești acum decât să dai curs rebeliunii împotriva astrelor. Crești, dar crești încet, iar dorința de evoluție nu va da roade într-un lună în care astrele par să se miște cu lentoarea unui melc. Însă orice progres înfăptuit acum se va solda cu un succes cândva în viitor, că doar trebuie să fii recompensat/ă pentru că lupți contra morilor de vânt. Venus în retrograd te ajută să devii conștient/ă de dorințele tale, chiar dacă nu le îndeplinește acum. Pe plan financiar întâmpini câteva obstacole ce își vor găsi soluționarea într-un loc neașteptat.

TAUR. Ești una dintre puținele zodii care nu are motive să își facă griji pe timp de retrograd. Dimpotrivă, e o perioadă în care te lăfăi în grija de sine, cu zile lungi petrecute la piscină și seri răcoroase, la un film în aer liber. De ar înțelege și ceilalți tihna cum o înțelegi tu; așa nu ar mai exista nici acel coleg sau șef care insistă să muncească din plin pe timp de retrograd. Pot interveni câteva necazuri în iubire, mai ales din cauza posesivității pe care ți-o multiplică Venus în Leu. Dacă ai luat o decizie majoră, asigură-ți un răgaz generos pentru adoptarea sa, așa cum ți-o sugerează și simțurile. Te va ajuta și să te scufunzi în trecut și să înțelegi mai bine o lecție primită.

GEMENI. E o lună a schimbării, dar fii atent/ă, a celei pasive, nu active. Mai degrabă însămânțezi idei; te poți distanța de zona de confort, poți programa o călătorie, te poți muta de acasă sau poți să renunți la un vis vechi, care nu mai e de actualitate. În carieră, astrele își fac de cap cu parcursul tău: Marte și Mercur te îndeamnă la analiză și atenție la detalii, Saturn te împinge de la spate spre succes, dar numai Soarele în Leu face cu adevărat ceva pentru tine, apropiindu-te de oameni cu viziuni similare alături de care „clocești” idei. În iubire, dispare un blocaj dureros spre finalul lunii, în preajma intrării lui Marte în Balanță.

RAC. Ce lună frumoasă pentru tine, numai să știi să îți articulezi dorințele! Emani magnetism așa că admiratorii roiesc, dar cum așteptările tale sunt înalte, e posibil să nu găsești pe nimeni cu care să rezonezi. Ai noroc însă în carieră, unde talentele îți strălucesc și un proiect al tău va fi sprijinit exact de persoana potrivită. Ce ar putea să meargă prost? Chiar nimic, numai că Pluto în Capricorn tot îți șoptește la ureche cu anxietate că după atâta bine urmează ceva rău; se înșală, însă. Vocile înțelepte șușotesc că pe timp de Venus retrograd e mai bine să pui deoparte și să nu cheltuiești și ar fi chibzuit să le asculți și tu!

LEU. Ți-ar merge bine, dacă nu ar exista „blestematul” de retrograd al lui Venus, tocmai în semnul tău și exact în perioada în care te bucurai de compania Soarelui și erai vedeta zodiacului. Dar are și această mișcare un rost, o știi, nu? Pe de o parte, te îndeamnă prin blocaje financiare să reflectezi la ce aduce valoare și bucurie vieții tale, și cu puțin noroc, vei descoperi că nu sunt cumpărăturile. În dragoste, evită dorința de control și încearcă să îți înțelegi mai bine dorințele. Acționând cu inteligență, însă, convingi și cele mai conservatoare minți cu un proiect strălucit pe plan profesional.

FECIOARĂ. Pentru tine, luna august 2023 e una a extremelor. Vrei să fii în centrul atenției, să te faci auzit/ă, dar tânjești și la liniște. Dacă ți-am spune că le poți bifa pe amândouă? Cum? În primul rând, fii prezent/ă ca să îmbrățișezi orice oportunitate, dar fă compromisuri pentru a te feri de stres și amintește-ți că fiecare zi e perspectiva unui nou început. Relațiile de prietenie traversează o perioadă de criză; ți se pare că te-ai plictisit și că nimeni nu te mai înțelege, suspină Saturn, dar Jupiter și Uranus au soluția în persoana unor cunoștințe noi și Marte îți dă curajul de a le accepta repede în viața ta, cu sociabilitatea lui Mercur. Stai strălucit cu finanțele.

BALANȚĂ. Solitudinea îți vine ca o mănușă în această ultimă lună de vară. Nu tolerezi prea bine compania grupurilor mari și te simți mult mai bine în cele restrânse, în care poți discuta cu fiecare persoană în parte. Cu toate acestea, îți vei face prieteni, chiar dacă nu arăți multă inițiativă, în principal datorită caracterului plăcut și cordialității tale. Pe plan profesional ești cuprins/ă de plictiseala acelorași activități desfășurate zilnic, care te momesc cu ideea de a-ți da demisia. Amintește-ți totuși că astfel de acțiuni nu sunt indicate pe timp de retrograd și că, deși nu e cel mai provocator din lume, măcar jobul actual îți aduce stabilitate.

SCORPION. Hm, grea lună, și nici măcar nu poți da vina pe astre, mai degrabă pe tine și pe principiile tale de viață. Ai trăit până acum numai cu certitudini, cu putere și siguranță, așa că îți e greu să privești la viitor când e mai degrabă tulburător. Însă ține cont că unele dintre cele mai bune oportunități răsar din haos. Că tot vorbim despre oportunități, unele ți se vor părea blesteme, dar doar pentru că Venus în Leu le face să ia această mască. Poți fi descurajat/ă de o propunere în afaceri sau de curtea unui om îndrăgostit până peste cap de tine, dar din fericire Marte și Mercur te ajută să descoperi și părțile pozitive. Ascultă de sfatul rudelor apropiate!

SĂGETĂTOR. Eșecul nu e o catastrofă, cel mai adesea e unul dintre cei mai prolifici învățători. Vei avea parte de (cel puțin) o nereușită în august, dar nu pune la inimă. În loc să te dai de ceasul morții pentru că ai dezamăgit pe cineva, fă ce e mai greu, adică arată-ți compasiune și continuă pe drumul ales. Siguranța e mai puțin importantă acum decât îndeplinirea viselor tale. Însă astrele strigă după „sânge” ( a se citi schimbare), amintindu-ți că nu mai poți trăi bine mersi după regulile trecutului. Pune-ți talentele la lucru și înmagazinează cunoștințe în timpul liber, mai ales că munca ca e destul de strictă și inchizitorială.

CAPRICORN. Se poate să resimți o perioadă acută de confuzie, un fel de gol interior, care intervine cel mai probabil după bifarea unui obiectiv sau atingerea unui vis. E normal, nu te acuza că nu resimți o fericire contagioasă; se întâmplă adesea astfel, ca după ce ai muncit mult să te simți lipsit/ă de direcție, dovada faptului că drumul spre ținta aleasă are magia sa și că de multe ori nu reușita e cea mai dulce? Încotro? Nu mai analiza atât, lasă-te în voia vieții. Pe de altă parte, dacă vrei să iei o decizie sau să faci o schimbare, ia-ți ca reper data de 27. După va fi mai dificil fiindcă Marte se mută în Balanță.

VĂRSĂTOR. Să știi că obstacolele puse în calea ta cu precădere de retrograde au sensul lor, așa cum am menționat și mai sus. Care e acesta? Să îți schimbe modul de gândire. Ești cel mai revoluționar semn, dar acum e cazul să pleci urechea spre vocile conservatoare și să iei în calcul fricile lor. Nu poți reuși de unul/a singur/ă. Relațiile iau avans pentru că accepți să fii vulnerabil/ă, să îți exprimi emoțiile și să pui întrebările potrivite. Dacă nu primești răspunsul dorit, schimbă abordarea și nu uita că acum curiozitatea e neprețuită dacă vrei să avansezi într-o legătură.

PEȘTI. Nu cumva faci prea multe, nu numai pentru că nu poți spune nu, dar și pentru că îți place? Dacă nu vrei să nu te mai bucure nimic, mai pune pe prim plan și grija față de sine. Pe de altă parte, să știi că planetele te îndrăgesc tare și îți aduc oportunități cu carul, mai ales Jupiter și Uranus. De tine trebuie să îți fie frică, de deciziile luate pentru că te lași presat/ă de ceilalți și nu asculți de propria intuiție. Pacea îți va fi pusă la încercare, dar o poți păstra prin compromisuri. Ia aminte și la un flirt ce poate deveni mai serios; dacă nu îți dorești o relație acum, nu da impresia asta, ca să nu ajungi într-o situație super delicată.

Horoscopul lunii august aduce provocări, un calm înșelător, și șansa de a evolua lent pe plan lăuntric datorită perioadei de retrograde.

Sursă text: Divahair.ro 

Articolul precedentVești proaste pentru români: șomajul e în creștere – Câți oameni nu mai au loc de muncă
Articolul următorViktor Orban, laude la adresa României și a lui Marcel Ciolacu: „Un tânăr puternic și agil. Putem face unele lucruri importante împreună”