Proiectul ”Onor Eroilor Mureșeni – 2019”, început în anul 2015 și derulat de Garnizoana Târgu Mureș intră astăzi într-o nouă etapă. În cei 4 ani de derulare a proiectului au fost vizitați un număr de aproximativ 80 de veterani de război de pe întreg teritoriul județului Mureș.

Proiectul are două componente, axate pe cinstirea veteranilor de război care sunt în viaţă şi vizitarea acestora la domiciliul lor şi, totodată, desfăşurarea de activităţi de cinstire a memoriei eroilor căzuţi în cele două conflagrații mondiale pe teritoriul județului Mureș.

Împreună cu instituţiile partenere, Garnizoana Târgu Mureș va realiza acțiuni de evaluare a gradului de întreținere a operelor comemorative, în special a celor aferente Primului Război Mondial, urmate la nevoie și în funcție de resursele necesare, de activități de întreținere a acestora. De asemenea, vor fi organizate, la solicitarea autorităților publice locale, acțiuni de comemorare a eroilor căzuți în Primul şi Al Doilea Război Mondial.

Potrivit datelor furnizate de Casa Județeană de Pensii, în luna ianuarie 2019, în județul Mureș mai erau în viață aproximativ 140 de veterani de război, a căror medie de vârstă depășește 95 de ani.

Articolul precedentAPROBAT: Locuințe protejate pentru victimele violenței în familie
Articolul următorFOTO. TRAGEDIE LA TÂRGU MUREȘ: Doi morți în accidentul de lângă Gara Mare