Marți, 15 noiembrie 2022, în cadrul unei întâlniri la Școala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, s-a lansat Campania de informare pentru prevenirea criminalității informatice – „FII ATENT LA CE DAI CLICK! NU OFERI INFRACTORILOR ACCES LA BANII TĂI!”, inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș – prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care se extinde la nivel județean, după ce a debutat  în Sighișoara și Târnăveni și s-a bucurat de implicarea comunității.

Imagine

„Folosim tot mai mult mediul online, facem cumpărături pe internet, socializăm, muncim, vindem produse, relaționăm, iar mulți dintre noi nu stăpânesc cu adevărat aceste mecanisme, nu conștientizăm riscurile și, uneori, oferim ușor infractorilor datele noastre, inclusiv date bancare, astfel că ne trezim în situații neplăcute, deseori cu cardurile/conturile golite. Infractorii, care în mediul online pot fi oricine, de oriunde, găsesc mereu modalități de a-i păcăli pe oameni să acceseze link-uri, să le ofere date pe care ei apoi le folosesc pentru a le lua banii din cont.

În această campanie, vom prezenta în fiecare zi un mod de operare al infractorilor, pentru a atrage atenția oamenilor. Vă invităm pe fiecare să vă implicați, citind, ascultând și spunând și altora cum să se ferească, distribuind recomandările din mediul online.

Ne bucurăm de sprijinul mass media, atât prin știrile promovate, cât și prin spoturi audio sau emisiuni. De subliniat este contribuția cadrelor didactice, care diseminează în grupurile de părinți mesajul preventiv. Același lucru se întâmplă la alți colaboratori, care dau mai departe recomandările angajaților sau beneficiarilor de servicii. Afișul campaniei (realizat cu sprijinul CNP – Consiliul Teritorial Mureș) va fi expus în locuri frecventate de public, dar principalul spațiu de transmitere a recomandărilor va fi cel online (inclusiv pagina de facebook Siguranța Mureșenilor)„, a transmis IPJ.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentComisia Europeană propune noi standarde Euro 7 pentru a reduce emisiile poluante ale vehiculelor și pentru a îmbunătăți calitatea aerului
Articolul următorRachete rusești pe teritoriul NATO. Polonia, lovită – doi morți. Consiliul de securitate, convocat de urgență