Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a desfăşurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Polițiștii mureşeni au verificat peste 560 autovehicule şi au aplicat peste 170 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 18 – 24 februarie, Serviciul Rutier Mureş, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfăşoară o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum şi pe cei care transportau mărfuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 568 de autovehicule, dintre care 441 de autovehicule de transport de marfă și 127 de autovehicule de transport de persoane.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat peste 25 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi peste 140 de sancțiuni contravenționale celor care efectuau transport de marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 2 pentru defecțiuni tehnice şi 12 sancţiuni  pentru alte abateri.

Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 72 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 4 pentru defecțiuni tehnice, 4 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, una pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 25 de sancţiuni  pentru alte abateri.

 

Articolul precedentDANEȘ: Reținuți pentru fraudă informatică în Germania
Articolul următorASTĂZI: Elicopterul SMURD Târgu Mureș, intervenție în Sibiu