În ședința de ieri a Consiliului Județean, secretarul executiv al PSD Mureș, consilierul județean Dragoș Bardoși i-a cerut demisa lui Ervin Molnar, din funcția de director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Invest. Molnar este președinte PNL Târgu Mureș și a anunțat de curând că va renunța la funcția de consilier județean, în favoarea celei de consilier local.

Intervenția lui Bardoși a fost exprimată la punctul diverse de pe ordinea de zi a ședinței de ieri a Consiliului Județean Mureș.

Secretarul executiv al PSD Mureș i s-a adresat Președintelui Consiliului Județean, Péter Ferenc, care îndeplinește și funcția de președinte al UDMR Mureș.

Dragoș Bardoși: „Având în vedere situația alimentării cu apă pe zona de câmpie și în urma unor discuții avute cu colegii noștri primari din acea zonă, vă solicităm atât în calitate de președinte al UAT Județul Mureș, dar și în calitate de președinte al Consiliului Director al Aqua Invest să înființați o comisie de verificare a activității aparatului tehnic al Aqua Invest, asociație asupra căreia atât noi, cât și colegii noștri avem o serie de nemulțumiri legate de implicarea în acest proces și în derularea lui. Nu avem nici o informare din partea acestei asociații cu privire la situația din zona de câmpie. Desigur, așteptăm rezultatele acestei verificări. Dar pe această cale, astăzi, noi, grupul PSD din Consiliul Județean îi solicităm și demisia domnului director executiv al Aqua Invest. Această este poziția noastră politică, în mod public, și așteptăm, desigur, ca la următoarea ședință sau cât de repede concluziile acestei verificări”.

În replică, Ervin Molnar spune că își va da demisia în momentul în care și Liviu Dragnea va pleca din fruntea Camerei Deputaților, demisie pe care PNL o cere de cinci ani: „Raportul meu de activitate, în calitate de director al ADI Aqua Invest, a fost prezentat, conform statutului, în fața membrilor Adunării Generale a Acționarilor. Încă din anul 2015, ADI Aqua Invest a aprobat Master Planul județului Mureș privind apa și canalizarea, în valoare de 141 milioane de euro. În acest Master Plan, pe lista de investiții prioritare se află și aducțiunea Luduș-Miheșu de Câmpie, investiție strategică ce va rezolva problema apei pe Câmpie. Din momentul aprobării Master Planului, responsabilitatea exclusivă revine companiei Aquaserv, care ar fi trebuit să deruleze procedura de licitație. Amnezici, pesediștii au încurcat așadar persoana căreia trebuia să îi ceară demisia. Eu sunt director Aqua Invest, iar cel căruia ar fi trebuit să îi ceară demisia este directorul Aquaserv, companie în care principal acționar este Primăria municipiului Tîrgu-Mureș. Dar butoanele acestei solicitări de demisie nu sunt la PSD ci la șefii lor de la ALDE, aflați în alianță cu viceprimarul Tîrgu-Mureșului. Îmi voi da demisia cerută de PSD ALDE, atunci când și Dragnea își va da demisia cerută de cinci ani de PNL, pentru a-i scăpa pe români de acest infractor dovedit”, spune Ervin Molnar.

Acesta pare un moment politic cheie, în războiul dintre PNL, pe de o parte și PSD-ALDE, pe de alta. Conflictul a luat amploare odată cu înscrierea în ALDE a unui grup de foști membri ai Partidului Național Liberal și a continuat cu excluderea din PNL a unor consilieri locali care, în ședința CL din luna ianuarie, au votat în dezacord cu poziția exprimată de această formațiune politică. Ervin Molnar este una dintre persoanele nominalizate de PNL pentru unul dintre locurile rămase vacante în Consiliul Local.

 

 

 

Articolul precedentPROPUNERE: Puncte SMURD în cartierele din Târgu Mureș
Articolul următorDEFECȚIUNE: Un tren a staționat aproape 4 ore, între Lunca Bradului și Stânceni