Deputatul USR de Mureș, Lavinia Cosma, a lansat o campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor.

“Împreună, într-un efort concertat, cu sprijinul ISJ-ului şi al directorilor din şcoli, vom participa la orele de dirigenţie şi la şedinţele cu părinţii, astfel încât șansele de a reduce acest fenomen periculos să fie reale. De asemenea, vom aplica un chestionar anonim care va fi distribuit cu ajutorul Consiliului Județean al Elevilor, ocazie cu care vom lansa și un concurs de creație, cu premii, denumit Mascota Campaniei Fără Droguri”, a declarat Lavinia Cosma.

La proiect participă, în calitate de parteneri instituționali, DIICOT, BCCO, IPJ, SRI, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Centrul Antidrog și Colegiul Psihologilor.

La Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Tîrgu Mureș au fost înregistrate, în ultimul an, 56 de cazuri care s-au aflat în asistență, drogul principal de consum fiind canabisul, existând însă și consumatori de substanțe psihoactive.

Situația statistică pe anul 2018, indică 41 de cazuri de consum de droguri, conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Campania inițiată de deputatul Lavinia Cosma se va derula în școlile din Tîrgu Mureș, urmând să fie extinsă și la nivelul celorlalte unități de învățământ din județ.

Articolul precedentTransportatorii din Mureș, în grevă!
Articolul următorREȚINERE pentru dare de mită