Polițiștii din Târgu Mureș au efectuat, miercuri, patru percheziții domiciliare în județul Sibiu, în dosarul în care un bărbat este cercetat pentru că a înșelat mai multe persoane prin metoda certificatelor pentru mașini de cusut vechi. Sibianul a fost arestat preventiv în urmă cu 5 zile, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 5.000 de lei de la un bărbat din Târgu Mureș. Polițiștii mureșeni au ajuns la concluzia că, conjudețeanul lor nu era prima victimă a escrocului.

 

 

Poliţiştii din Târgu Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat, miercuri 19 august, 4 percheziții domiciliare în județul Sibiu.

Activitățile au fost desfășurate la locuința unui bărbat, de 42 de ani, care este arestat preventiv din 15 august, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la înșelăciune, precum și la alte locații.
 
Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit că, în cursul lunilor ianuarie și august, cel în cauză ar fi determinat doi bărbați, de 65, respectiv 77 de ani, ambii din județul Mureș, ca, în schimbul unor sume de bani, să achiziționeze presupuse documente de proveniență a mașinilor de cusut vechi deținute de aceștia, în urma cărora s-ar fi realizat cumpărarea acestora de către bărbat. 

Ulterior remiterii banilor de către victime, presupusul cumpărător nu a mai putut fi contactat.

De asemenea, din cercetări a rezultat că, în cursul lunii decembrie 2019, cel în cauză ar mai fi prejudiciat cu 4.250 de euro un alt bărbat, de 71 de ani, din județul Mureș, în același mod (VEZI AICI).

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 9.200 de euro.

În baza probatoriului administrat, la data de 14 august a.c., bărbatul a fost reținut de poliţişti pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 15 august a.c., instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

La locațiile percheziționate, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 3.500 de flyere privind anunțuri de cumpărare a mașinilor de cusut vechi, peste 220 de flyere privind anunțuri de angajare ale unor persoane în vederea distribuirii de flyere, telefoane mobile, cartele telefonice, presupuse certificate de atestare a provenienței unor mașini de cusut vechi și înscrisuri conținând liste cu nume și numere de telefon ale unor persoane, posibile victime ale acestor infracțiuni.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la înșelăciune, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Târgu Mureș, cu bărbatul în stare de arest preventiv, în vederea probării întregii activități infracționale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

Articolul precedentBilanț CoVid-19: 1.346 infectări, 630 vindecări, 48 decese
Articolul următor”Legile Puterii”. Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: Parcă a fost scrisă de Dăncilă sau de cineva care a băut apă după Dăncilă