Doi tineri din judeţul Mureş au fost reţinuți marți pentru 24 de ore de poliţişti, în urma efectuării a patru percheziţii domiciliare, fiind bănuiți de săvârşirea infracţiunii de braconaj.

 

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureș, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 14 Ghindari, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, au pus în executare, luni, 4 mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureș și Harghita, la locuințele a doi tineri bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de braconaj.

„Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, la data de 25 aprilie, cei în cauză, din comuna Ghindari, ar fi capturat din fondul cinegetic de pe raza aceleași localități, în mod ilegal, un exemplar din specia mistreț, pe care, ulterior, l-ar fi ucis, în scopul însușirii și comercializării.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 20 de kg de carne de vânat, capul și pielea unui mistreț, precum și mai multe obiecte susceptibile a fi folosite la comiterea faptei.

În baza probatoriului administrat, la data de 27 aprilie, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiștii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase”, a transmis Farcaș Emanuela, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii de braconaj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara.

La acţiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, specialiști criminaliști, polițiști din cadrul I.P.J. Harghita, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures