#La data de 17 martie a.c., în jurul orei 02.30,  polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara au oprit în trafic, pe strada Nicolae Titulescu din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Sighişoara.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la unitatea medicală în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut pentru săvârșirea unei alte abateri la regimul rutier.

În cauză cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 #La data de 17 martie a.c., în jurul orei 00.05,  polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au oprit în trafic, pe strada Verii, din localitate, un autoturism condus de o femeie, de 44 de ani, din localitatea Ibăneşti.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că femeia nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

#La data de 17 martie a.c., în jurul orei 03.41, polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au oprit în trafic, pe strada Bradului, din localitate, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din localitatea Reghin, căruia în urma  testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la unitatea medicală în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificării în baza de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut pentru săvârșirea unei alte abateri la regimul rutier.

În cauză cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Totodată, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

 

Articolul precedentACCIDENTUL DE PE CALEA SIGHIȘOAREI: Șoferul era beat și nu avea permis
Articolul următorPOGĂCEAUA: Și-a bătut soția și fiica lor a sunat la Poliție. Față de bărbat, s-a emis ordin de protecție