Peste 100 de conducători auto au rămas, săptămâna trecută, fără permise de conducere pe șoselele din județul Mureș, mai bine de jumătate dintre aceștia fiind prinși de polițiști că au depășit limita legală de viteză, au efectuat depășiri neregulamentare sau că au condus sub influența alcoolului. Totodată, pentru nerespectarea legilor circulației rutiere, oamenii legii din județul Mureș au aplicat și peste 750 de sancțiuni contravenționale.

 

În perioada 24 – 30 august, aceştia au desfăşurat acţiuni pe raza întregului județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, precum și a prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi reducerii riscului rutier.

În urma activităților desfășurate în trafic, polițiștii au aplicat 756 de sancțiuni contravenționale, 754 dintre acestea fiind prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, iar două prevăzute de alt act normativ.

Dintre acestea, 383 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 56 pentru abateri ale pietonilor, 25 abateri ale bicicliștilor, 16 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, 13 pentru conducere sub influența alcoolului, 4 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 3 pentru neacordare de prioritate pietonilor şi 254 reprezentând alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 101 conducători auto, dintre care 32 au depășit viteza maximă admisă, 16 au efectuat depășiri neregulamentare, iar 13 pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Totodată, au fost retrase pentru nereguli tehnice 31 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 17 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.