Începând de astăzi, PLUS va depune cereri în fața tuturor Curților de Apel din țară prin care va solicita sesizarea CCR cu privire la neconstituționalitatea OUG 7/2019, prin care sunt aduse noi modificări la legile justiției.

Edith Vereș, membru în Grupul de Inițiativă Locală PLUS Mureș, a declarat pentru realitateademures.net, că cererea către Curtea de Apel Târgu Mureș a fost transmisă, în cursul zilei de astăzi, prin poșta electronică, urmând ca mâine să fie depusă la Registratura instanței.

„Sprijinim total acțiunile societății civile profund îngrijorate de situația din justiție și de actele inițiate de ministrul Justiției. E nevoie de acțiuni concrete care să permită constatarea și eventuala anulare a ordonanței prin care Tudorel Toader încearcă să subordoneze politic parchetele din România. Una dintre soluțiile posibile este această contestare la instanțele din toată țara în speranța că, astfel, se va ajunge rapid la Curtea Constituțională. Este un atac la statul de drept și la sistemul judiciar astfel încât cei care i-au furat și mințit pe cetățenii acestei țări să scape de pușcărie. Cu fiecare leu care s-a furat am fost păgubiți cu toții de spitale, de școli și de șosele. Din acest motiv, suntem datori să luptăm cu toții împotriva celor care distrug sistematic viitorul nostru și al copiilor noștri“, a declarat președintele PLUS, Dacian Cioloș.

Articolul precedentGunoiul din Târgu Mureș, OPRIT la Depozitul din Sânpaul. Primăria se angajează să plătească
Articolul următorVIDEO: Lucrări la podurile de pe A3, în Luduș și Bogata