În urma apariției unor inscripții cu caracter antiromânesc pe Casa memorială ”Avram Iancu” din Târgu Mureș, polițiștii mureșeni efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Emanuela Rugină, citată de RTM, „Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată prin apel 112, că în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, persoane necunoscute  au scris pe peretele imobilului Casei memoriale ”Avram Iancu” din Târgu Mureș, mesaje cu caracter antiromânesc și cu un conținut vulgar. Echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș a constatat că cele sesizate se confirmă. S-a constatat că același gen de mesaje au fost inscripționate și pe peretele unui alt imobil situat pe aceeași stradă, Avram Iancu. Se efectuează cerectări pentru identificarea autorilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.”

Informația a apărut în spațiul public în urma sesizării făcute de deputatul de Mureș, Marius Pașcan, președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, care a luat poziție, în seara de 16 ianuarie.

Conform fotografiilor și informațiilor postate de Pașcan, “în inscripția profanatoare sunt incluse, cu conotații triviale, și numele martirilor Horea, Cloșca și Crișan, murdăria încheindu-se cu urarea Trăiască Ungaria!”

Deputatul a solicitat instituțiilor competente  de ordine publică să demareze de urgență cercetările pentru identificarea făptuitorului. “Cui îi tremură genunchii pentru o funcție publică, când trebuie să-și facă datoria profesională pentru climatul necesar de liniște și siguranță publică?! Curaj, aplicați cu fermitate legea, voi fi cel dintâi care vă apără politic și sunt sigur că toți mureșenii responsabili, cei care doresc pacea, bună conviețuire interetnică, concordia și armonia acestui municipiu și județ, vă vor susține și aplauda!”, a arătat Marius Pașcan.

 

Articolul precedentProgram unic în țară, pentru copiii târgumureșeni
Articolul următorCampionatul Est European de Motociclism Viteză vine pe Transilvania Motor Ring!