Medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat că persoanele din etapa a treia se vor putea programa pe platforma online începând cu data de 15 martie, când va deveni activă lista de așteptare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că, cel mai probabil, imunizarea populației generale va începe în aprilie. 

”În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă duminică, la un post TV. 

Programarea efectivă la vaccin se va face direct din listă. Persoana care va intra în platformă va avea posibilitatea să opteze pentru un centru în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față. Medicul a explicat că operaționalizarea listei de așteptare a fost amânată pentru a activa toate cele peste 750 de centre de vaccinare din țară.

”Dacă operaționalizam mai devreme lista de așteptare reduceam foarte mult din opțiunile persoanei. Din 15 martie această listă va fi disponibilă și fiecare persoane o va putea accesa și se va putea înscrie.
După ce lista de așteptare va fi disponibilă, ocuparea unui loc în platformă, adică programarea efectivă pentru vaccinare, se va face doar din această lista de așteptare. Platforma va avea opțiunea de a notifica în primul rând persoanele din listă și se va așteapta 24 de ore pentru confirmare din partea acestora”, adăugat Gheorghiță.

Citește și: ”RECORD de vaccinări COVID-19 în următoarele zile, după scăderea programărilor – Explicațiile lui Valeriu Gheorghiță”

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentBilanț CoVid-19, 28 februarie: 2.830 cazuri noi, 63 decese, 1.006 pacienți internați în ATI
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel | Povestea flotei românești – cum au DISPĂRUT 300 de nave. De ce a fost clasat unul dintre cele mai mari dosare de corupție