Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), în județul Mureș, după soluționarea contestațiilor, este 66,13% (în creștere cu 6,88%, comparativ cu rezultatele inițiale – 59,25 %), anunță Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Mureș.

 

Potrivit sursei citate, au fost depuse un număr de 51 de contestații. Astfel, din totalul de 189 de candidați cu note la proba scrisă, 125 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen.

„Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 112 candidați.

Un candidat a obținut media 10 la disciplina educație fizică și sport.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Reamintim că în această sesiune, 202 candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. A absentat 1 candidat, iar 12 candidați s-au retras. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă”, precizează reprezentanții ISJ Mureș.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

Articolul precedentPrima tranșă de Remdesivir ajunge în România pe 7 august
Articolul următorTitlul rămâne la CFR Cluj! Clujenii sunt campionii României pentru al treilea an consecutiv