Theodora Benedek reacționează la “operațiunea de linșaj mediatic, cel mai probabil conexată cu perioada preelectorală în care ne aflăm”.

Șefa Clincii de Cardiologie a anunțat, de asemenea, că va răspunde public oricărei tentative de intimidare și că va duce până la capăt proiectele în care este implicată.

 

Redăm, în continuare, comunicatul de presă transmis de Theodora Benedek:

  1. Ocup funcția de Șef de Secție în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în urma examenului-concurs, încheiat în data de 26 iunie 2019 și organizat în conformitate cu prevederile art. 9 din OMS nr. 1406/2006, cu modificările și completările ulterioare. Acest fapt este consemnat în procesul verbal de finalizare a concursului, nr. 5400/26.06.2019.

Așadar, informațiile diseminate cu agresivitate de pe conturi false de email, conform cărora în data de 25 iulie 2019 aș fi ocupat abuziv această funcție pentru că nu aș fi susținut un examen, sunt false și calomnioase.

 

  1. În cei peste 20 de ani de activitate medicală, nu mi s-a adus la cunoștință niciun raport al vreunui corp de control al Ministerului Sănătății. În mod evident, în calitate de medic și manager m-am supus mai multor controale normale și de rutină, desfășurate și finalizate conform regulamentelor de funcționare.

 

  1. În mod firesc și la fel ca în orice altă secție medicală, în ultimele luni, în Secția Clinică de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș s-au efectuat repetate controale cu recoltări de probe, toate arătând, fără echivoc, absența oricăror germeni sau risc de infecții nosocomiale.

 

  1. În data de 9 februarie 2020, un grup infracțional organizat a distribuit către mass media, de pe o adresă de email falsă – [email protected], o serie de informații calomnioase la adresa clinicii pe care o conduc. Ministerul Sănătății a dezmințit oficial, printr-un comunicat publicat pe site-ul www.ms.ro, proprietatea acelei adrese de email precum și a documentului trimis către mass-media. Având în vedere că, potrivit informațiilor mele, în prezent se află în derulare o cercetare penală pentru identificarea celor care au recurs la furtul identității unei instituții guvernamentale, nu voi oferi detalii suplimentare referitoare la acest subiect, în afara celor de la punctele 1 și 2 din prezentul comunicat de presă, până la finalizarea anchetei.

Am încredere deplină că instituțiile statului de drept își vor face datoria pentru descoperirea autorilor și a mobilului acestei infracțiuni, de natură a destabiliza asistența medicală de urgență a bolnavilor cardiovasculari.

 

  1. Clinica de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș este cea mai performantă unitate de acest profil din România, având cea mai mică mortalitate din țară în asistența bolnavilor cu infarct miocardic. Orice încercare de discreditare în spațiul public  a activității acestei clinici și a corpului medical de înaltă ținută și profesionalism care activează aici va fi considerată de subsemnata un atentat la siguranța bolnavului cardiovascular și va duce la inițierea măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri.

 

Prof.univ.dr. Theodora Benedek

Șeful Clinicii de Cardiologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

 

 

Articolul precedentPolitică de Pocloș: Viziunea copy paste
Articolul următorGabriel Toncean: „Vrem o rețea de cabinete stomatologice în școlile din Reghin”