Două arme neletale deținute în mod ilegal au fost descoperite de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în urma unei percheziții domiciliare. 

 

Poliţişti specializaţi din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureș, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, au efectuat, joi, o percheziţie domiciliară în municipiul Sighișoara, la locuința unei persoane despre care existau date că deține în mod ilegal, un pistol supus regimului autorizării.

„Cu această ocazie au fost identificate și ridicate în vederea confiscării, un pistol neletal de tir sportiv cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm, un pistol neletal cu gaze, de calibru 9 mm, 7 cartușe și 4 tuburi aferente acestora, 2 dispozitive de aruncare a artificiilor, precum și 278 de diaboluri, de calibru 4,5 mm.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că armele şi muniţia ar fi fost aduse dintr-o ţară a Uniunii Europene”, a transmis IPJ Mureș.

În urma percheziției, un bărbat de 33 de ani, din Sighișoara, a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore de către polițiștii mureșeni, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul inspectoratului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV (ARHIVĂ)

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentRealitatea PLUS – Împreună suntem România!
Articolul următorAproape 2.500 de persoane, verificate de forțele de ordine din Mureș, în ultimele 24 de ore! Amenzile au ajuns la aproape 30.000 lei