Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Mureș s-a pronunțat în dosarul 1511/102/2018 și a emis Hotărârea nr. 861/2018  din 8 octombrie 2018.

Instanța admite cererea de chemare în judecată formulată de dr. Dan Sîmpălean, în contradictoriu cu Președintele Consiliului Județean Mureș, ca fiind întemeiată şi în consecinţă suspendă dispoziţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş nr. 354 din data de 13 iulie 2018, până la pronunțarea instanţei de fond, asupra cererii de anulare a actului administrativ.

În acest moment, Președintele Consiliului Județean Mureș are la dispoziție formularea recursului, în termen de 5 zile de la comunicare, însă emiterea unei Dispoziții de numire în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Mureș a dr. Dan Sîmpălean este obligatorie, având în vedere că Hotărârea din 8 octombrie a instanței este executorie.

În luna iulie, dr. Dan Sîmpălean a fost revocat din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Mureș. Conform site-ului instituției, “În urma procesului de evaluare a managerului Spitalului Clinic Județean Mureș, potrivit dispoziției Președintelui CJ Mureș nr. 355/16 iulie 2018, cu data de 16 iulie 2018, până la ocuparea postului prin concurs, manager interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș este domnul dr. Ovidiu Gîrbovan”, notează sursa citată.

Articolul precedentComemorarea Holocaustului la Tîrgu Mureș
Articolul următorA început Medifun!