Patru studenți ai Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș s-au întors dintr-un stagiu de practică, efectuat la Universitatea de Medicină din Shantou, China, consecutiv unui acord bilateral de cooperare între cele două universități.

Sabina Radu afirmă că „încărcătura știițifică, emoțională și spirituală cu care a revenit este de-a dreptul fabuloasă. Coordonatorii din cadrul facultății gazdă, oameni calzi, primitori și extraordinar de respectuoși cu oaspeții, au organizat totul în detaliu, oferindu-ne posibilitatea de a explora în fiecare zi ceva nou atât în facultate, în clinicile arondate, cât și în proiectele de voluntariat.”

În toate aceste activități am cunoscut oameni deosebiți, profesori, medici extrem de răbdători și devotați, tehnică și dotări la cele mai înalte standarde. La fel de interesantă a fost să viața socială, având parte de excursii, seri culturale, întalniri cu localnicii de care ne-am atașat instantaneu și am legat prietenii. Închei prin a recomanda celor care au posibilitatea să bifeze această destinație măcar o dată în viață.”

Tudor Fleseriu spune că “cele patru săptămâni pe care le-am petrecut în China mi-au schimbat viața și probabil vor rămâne multă vreme cea mai fascinantă experiență turistică. Vorbind despre spațiul clinic, diferențele nu sunt majore față de România, cu excepția faptului că secțiile erau pline întotdeauna, iar din cauza lipsei de spațiu, unii pacienți aveau paturile de spital pe holuri. A fost o experiență completă și complexă în cadrul căreia ne-am făcut multe cunoștințe și prieteni, am avut parte de clipe unice și ne-am îmbogățit din toate punctele de vedere”, a completat Tudor Fleseriu.

Articolul precedentConcurs cu miză anunțat de Primăria Tîrgu Mureș
Articolul următorTAGRO: probabil cel mai important proiect mureșean, de Centenar