O echipă de medici coordonată de dr. Dorin Dorobanțu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructive din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a realizat o intervenţie de replantare a degetelor 2 şi 3 de pe mâna stângă, unui copil de 7 de ani. Operația a fost necesară ca urmare a unui accident suferit de copil.

Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, din judeţul Sibiu, cu elicopterul SMURD.

Intervenţia a durat 7 ore şi a constat în osteosinteza degetelor amputate, precum şi refacerea tendoanelor, vaselor şi nervilor, fiind încheiată cu succes.

În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului ATI Copii. De asemenea, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei, primele 14 zile fiind critice pentru viabilitatea segmentelor replantate.

Ulterior pacientul va trebui să urmeze un program de fizio-chineto-terapie pentru reluarea funcţionalităţii degetelor.

Echipa de medici a fost completată de dr. Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Dr. Loredana Ungureanu, medic specialist ATI şi medici rezidenţi din specialitatea chirurgie plastică.

Echipa de medici de chirurgie plastică este aceeaşi care, în data de 7 aprilie 2019, a realizat o intervenţie de replantare de braţ, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu ampuţie de braţ drept treimea medie.

Articolul precedentIATĂ CAUZA TRAGEDIILOR: Din 2016, urșii nu mai primesc hrană în păduri
Articolul următorOperație de reconstrucție a feței, în pregătire la Târgu Mureș