Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este eligibil pentru finanţare în cadrul POR 2014-2020, Operaţiunea B –Unităţi de primiri urgenţe.

În vederea depunerii unei cereri de finanțare, Consiliul Județean Mureș a achiziționat servicii de întocmire DALI pentru ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș”, fiind încheiat contractul nr.6153/1M/27.03.2018, cu prestatorul S.C. Michael Trust Proiect S.R.L..

Astfel, în ședința din 17 aprilie, consilierii județeni vor aproba documentația tehnico-economică, indicatorii tehnico-economici și descrierea sumară a investiției „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș” la valoarea totală a investiției de 5.089.378,11 lei (inclusiv TVA 19%).

Spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea Unitatea de Primiri Urgenţe a fost reorganizat şi modernizat în cadrul unui proiect finanţat de Banca Mondială în anul 2012.

Chiar dacă aceste spaţii au fost relativ recent modernizate, numărul mare de beneficiari ai acestui serviciu impun necesitatea unei modernizări şi dotări a Unităţii de Primiri Urgenţe Târgu Mureş.

De asemenea, ţinând cont şi de faptul că hangarul pentru elicopter a fost realizat în anul 1999 este necesară o reabilitare şi modernizare a acestuia pentru a respecta standardele legale în domeniu.

Articolul precedentConsilierii județeni vor să aducă liniile de cale ferată îngustă, în proprietatea județului
Articolul următorFOTO: Mureșeni, la cel cel mai mare exercițiu cu focus medical din istoria NATO