Președintele Klaus Iohannis a primit sâmbătă, la Sinaia, premiul ”Garantul democrației” din partea Tineretului Național Liberal la Gala TNL ”Mircea Ionescu Quintus”. În cadrul evenimentului, organizația Mureș a Tineretului Național Liberal a primit trei distincții naționale.

Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu – Quintus” a avut loc la Centrul Internațional de Conferințe „Casino” din Sinaia și a avut în prim plan recunoașterea și promovarea meritelor tinerilor liberali din întreaga țară, aprecierea efortului și a muncii acestora, precum și încurajarea și stimularea activității lor în apropiatele cicluri electorale.

În cadrul evenimentului, au fost acordate o serie de premii membrilor și filialelor Tineretului Național Liberal, precum și distincții și premii speciale organizațiilor partenere sau unor membri ai societății civile, a căror activitate este în concordanță cu principiile și valorile TNL.

Tinerii liberali din județul Mureș au primit trei distincții: premiul pentru cea mai activă filială în mediul online, premiul pentru formare de noi lideri în Scoala Politică “Emil A. Dandea” și premiul “Caravana Tricolorul”.

Președintele TNL Mureș, Dan Iernuțan, a spus, în discursul de mulțumire, că “mă simt onorat pentru aceste premii pe care filiala Mureș le-a primit la Gala TNL. Sunt bucuros că, la prima ediție, Scoala Politică “Emil A. Dandea” din județul Mures a fost o școală diferită, prin interactivitatea sa. Un coleg liberal ne spunea astăzi să avem încredere. Un alt coleg ne spunea că ne trebuie și curaj. Încredere să spunem că suntem liberali, curaj să spunem că suntem membri ai Partidului Național Liberal, așa cum și George Enescu a avut curajul să spună la Viena că este român. Le mulțumesc colegilor din organizația TNL Mureș, fără de care aceste premii nu ne-ar fi revenit. Premiile sunt pentru întreaga organizație. Și eu garantez pentru România!”, a spus Dan Iernuțan, în discursul la care a asistat și Președintele României.

Klaus Iohannis a fost distins cu Premiul „Garantul democrației” acordat de tinerii liberali, care „au convingerea că activitatea domniei sale este cea mai înaltă expresie a garanției pentru România pe care o putem oferi împreună, acum și de astăzi înainte.”

Dați ce aveți mai bun pentru țară”, a spus președintele Klaus Iohannis, în discursul său, citându-l pe Mircea Ionescu Quintus.

”Am fost mișcat când am aflat că doriți să îmi acordați un premiu care se numește garant al democrației. Mi-am pus întrebarea dacă merit un premiu cu această denumire. Sunt eu un garant al democrației în România?”, a întrebat președintele, primind aplauzele sălii.

Klaus Iohannis a făcut, cu această ocazie, un anunț important referitor la organizarea unui Referendum, concomitent cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

“Noi nu renunțăm, noi luptăm, noi garantăm România. Împreună cu voi, cu toți românii de bună credință, noi garantăm democrația în România. Guvernarea PSD-istă a eșuat. Legile justiției au fost modifcate, întregul sistem a fost pus în dificultate. Eu cred că lucrul care trebuie făcut acum este să le dăm vocea înapoi românilor. Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum, pentru că doar așa românii pot arăta că nu sunt de acord cu bătaia de joc a PSD. Îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele de bună credință, cu românii și cu voi”, a declarat Klaus Iohannis.

Gala Premiilor TNL din acest an a gravitat în jurul temei centrale „Garantez pentru România”.

Articolul precedentFOTO: Astăzi, incendii în tot județul. Cel mai grav, la Reghin!
Articolul următorASTĂZI: Elevii de liceu se pregătesc pentru admiterea la Medicină