Muzeul dedicat Claudiei Rhédey, care are o legătură foarte strânsă cu istoria regalităţii britanice, fiind stră-stră-străbunica reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost deschis, vineri, în cinci săli ale Castelului Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, monument istoric din secolul al XVIII-lea.

La evenimentul de inaugurare a noului muzeu din judeţul Mureş au participat ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, ambasadorul Ungariei în România, Zákonyi Botond, reprezentantul Landului Brandenburg, Klaus Peter Kluger, şi primarul din Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán.

Prin căsătorie, Claudia Rhédey a primit titlul de contesă de Teck şi l-a primit şi pe cel de contesă de Hohenheim. Claudia Rhédey este strămoş al casei regale Windsor, adică Hanovra – casa britanică schimbându-şi, în anul 1914, numele din Hanovra în Windsor, atunci când Anglia a intrat în Primul Război Mondial împotriva Germaniei.

Strămoaşa familiei regale a Marii Britanii s-a născut în 1812, la Sângeorgiu de Pădure, iar fiul ei, Francisc Wurttemberg (Franz Paul Karl Ludwig Alexander Herzog von Teck) s-a căsătorit cu prinţesa Mary Adelaide, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II.

Articolul precedentINCENDIUL DE LA SIGHIȘOARA: Prefectul cere intevenția Armatei, pentru monitorizarea calității aerului
Articolul următorBookfest Târgu Mureș: Cartea lui Traian Berbeceanu este prezentată de Marian Godină