În weekend, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Iaşi au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 13 ani, aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Băiatul era internat în Secţia Clinică ATI.

 

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, familia unui copil de 13 ani, plecat prea repede şi brusc din această viaţă, găsea resorturile pentru decizia dificilă, dar atât de generoasă şi plină de umaninate: din durerea lor infinită oferea altor semeni cel mai de preț dar. Mulţumim cu profund respect familiei şi sperăm că vor găsi o minimă alinare la gândul că alţi 3 tineri vor putea trăi datorită gestului făcut„, au scris, pe Facebook, reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Ficatul prelevat a fost trimis la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, potrivit anunțului făcut de Agenția Națională de Transplant.

Prelevarea de organe realizată în cursul săptămânii trecute este a patra din anul 2020, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Clotilde Armand, conectată bine la banul public. A încasat milioane din paguba adusă de Bechtel
Articolul următorLucrări la Podul Mureș după ce au apărut multiple denivelări la nivelul stratului de uzură (FOTO)