Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR a confirmat în cadrul şedinţei de sâmbătă, de la Oradea, ordinea primilor clasaţi pe lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare.

Pe primele două locuri considerate eligibile, se regăsesc, conform MTI, europarlamentarul Gyula Winkler şi preşedintele Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene (FUEN), Loránt Vincze. Pe locul trei este vicepreşedintele Csilla Hegedüs.

Loránt Vincze s-a născut pe 3 noiembrie 1977 la Târgu Mureș, unde a absolvit profilul de limbi străine la Liceul Teoretic Bolyai Farkas. A studiat jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a urmat un master în administrație publică și e-guvernare la Universitatea din București.

Începând din 1993, timp de 16 ani, a lucrat ca jurnalist la emisiunile maghiare ale Societății Române de Radiodifuziune, mai întâi la Târgu Mureș, apoi la Cluj și la București. A fost coordonatorul emisiunii în limba maghiară și manager de proiect internațional la Radio România. Între 2007 și 2009 a fost director și redactor șef al cotidianului național maghiar Új Magyar Szó și al Editurii Scripta.

Din 2009, trăiește la Bruxelles și lucrează alături de europarlamentarii UDMR, ca asistent parlamentar în domeniul protecției minorităților și de politici externe. În 2011 a fost numit secretar internațional al UDMR, iar în 2014 a candidat la alegerile europarlamentare din partea UDMR. Din iunie 2014, este reprezentantul Președintelui UDMR la Bruxelles.

În 2016 a fost ales de Adunarea Generală a Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN) în funcția de președinte al organizației. La propunerea UDMR, a coordonat inițiativa cetățenească europeană Minority SafePack, lansată sub egida FUEN.

 

 

Articolul precedentTUPEU DE PRIMAR: Edilul din Sântana, vătaf peste tot ce cântă-n sat
Articolul următorVIDEO. Viceprimarul Sergiu Papuc, motiv de zâzanie între PSD și UDMR?