Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş este abilitat comunice următoarele:

Urmare a evenimentului de ieri, în continuare se efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dusla producerea acestuia, sub coordonarea Parchetului de pelângă Judecătoria Reghin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ultraj.

Va reamintim , ieri, în jurul orei 19.50, un echipaj rutierdin cadrul Poliţiei municipiului Reghin a efectuat un semnalregulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic.

Acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor şi şi-a continuatdeplasarea.

Din acest motiv, poliţiştii rutieri au pornit în urmărireaautoturismului, care a fost dat în consemn poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti, întrucâtse îndrepta în direcţia respectivă.

Ulterior, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Aluniş, autoturismul în cauză, efectuând şi ei semnal regulamentarde oprire, însă nici de această dată conducătorulautoturismului nu s-a conformat, rulând cu viteză însprepoliţişti, existând riscul ca aceştia fie loviţi, punându-le viaţa şi integritatea în pericol.

Având în vedere cele precizate, un poliţist din cadrul secţieirespective a efectuat foc de armă asupra autoturismului încauză, cu armamentul din dotare.

În urma uzului de armă, un glonţ, care este posibil fi ricoşat din asfalt, a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, care se afla în zona respectivă, încalitate de pieton.

În acel moment, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti au abandonat urmărirea autoturismului încauză şi au acordat primele îngrijiri medicale femeii, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţalocului.

Ulterior, victima a fost transportată la Unitatea de PrimiriUrgenţe Mureş, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Judeţean ClujClinica de Neurochirurgie, pentru acordareade îngrijiri medicale.

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au continuat urmărirea autoturismului, care a fost identificat înlocalitatea Răstoliţa.

Poliţistul care a procedat la efectuarea uzului de armă, se aflaîn misiune pe linie rutieră şi ordine şi siguranţă publică, fiindsolicitat de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţieimunicipiului Reghin, împreună cu colegul de patrulă, intervină în sprijinul acestora.

În momentul în care au depistat autoturismul respectiv întrafic, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a acestuia, moment în care conducătorul auto a rulatcu viteză înspre poliţişti, punând în pericol viaţa şiintegritatea corporală a celorlalţi participanţi la traficulrutier, inclusiv viaţa poliţiştilor.

Cei doi poliţişti au reuşit se ferească din caleaautoturismului, pentru a nu fi loviţi, conducătorulautoturismului nelăsând niciun moment impresia urmează oprească şi evite contactul cu oamenii legii, urmărinddoar să-şi asigure scăparea.

Precizăm urmărirea autoturismului până la loculevenimentului s-a efectuat pe un  traseu de aproximativ 15-20 km, din localitatea Reghin, spre localitatea Aluniş.

Articolul precedentTRAGEDIA DE LA ALUNIȘ: „Glonțul a ajuns în dreptul coloanei cervicale superioare”
Articolul următorCAZUL FEMEII ÎMPUȘCATE ÎN CAP: Dosare in rem pentru vătămare corporală și ultraj