Încă de la implementarea sistemului de avertizare RO-Alert, prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite, au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT.

Astfel, populația a fost informată de existența pericolului imediat și a putut adopta măsurile de autoprotecție.
Pentru protecția cetățenilor, a fost transmis un mesaj de avertizare ce semnala prezenta unui urs pe strada Sârguinței, din municipiul Târgu Mureș.
ISU Mureș vine cu precizări suplimentare:
  • Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă transmiterea acestor mesaje este imperios necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT.
  • Reamintim, ca prin intermediul Sistemul RO-ALERT se transmit, indiferent de oră, informații relevante, bazate pe date concrete furnizate atat de structuri specializate, dar și de către apelanți , atent verificate și documentate.
  • Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, ce va pot pune viața in pericol.

foto: imagine cu caracter ilustrativ