Nemulțumit de stadiul lucrărilor, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a convocat pentru astăzi o întâlnire a directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cu antreprenorul lotului Chețani-Câmpia Turzii, de pe Autostrada A3.

Vizita lui Cuc pe șantierul Autostrăzii a avut un caracter vădit electoral, mărturist de acesta chiar pe pagina sa personală de Facebook: Am vizitat (…), alături de candidatul PSD la europarlamentare, Cristian Terheș, Autostrada Brașov – Oradea, sectorul Iernut – Chețani și Chețani – Câmpia Turzii, proiecte de infrastructură de care românii au nevoie si pe care le așteaptă cu mult interes. Am mers în teren pentru a mă asigura ca lucrările sunt în grafic și pentru că doresc să deschidem aceste tronsoane, neapărat, anul acesta”, a scris Răzvan Cuc.

În plus, Cuc a postat și o serie de fotografii alături de candidatul PSD la alegerile europarlamentare. Într-una dintre acestea îi strânge mâna lui Cristian Terhes, chiar în fața unui utilaj de pe șantierul Autostrăzii. Este evident că preotul Terheș nu are vreo implicare în activitatea Ministerului Transporturilor, pentru realizarea Autostrăzii și că prezența acestuia la șantier este legată strict de alegerile europarlamentare.

În opinia ministrului Transporturilor, stadiul lucrărilor pe lotul Iernut – Chețani, cu o lungime de 17,9 km este de peste 64 %. “Constructorul și-a asumat termenul de finalizare pentru acest proiect ca fiind Decembrie 2019. Am văzut o mobilizare exemplară pe acest sector de drum”, spune Răzvan Cuc, care critică, în același timp, stadiul lucrărilor de pe lotul Chețani – Câmpia Turzii estimat la 22 %, cu o mobilizare slabă a constructorului.

În acest sens, pentru astăzi se anunță o vizită a directorului general CNAIR, “care va avea o întâlnire cu antreprenorul de pe Chețani-Câmpia Turzii pentru a avea o discuție foarte aplicată. A avansat față de ultima vizită, dar mobilizarea pe care o văd în șantier este nesatisfăcătoare. Nu voi tolera un astfel de comportament în condițiile în care ministerul este un partener onest în relația cu constructorii. Constructorul să se prezinte cu explicații, altfel reziliem contractul!”, anunță ministrul Transporturilor.

 

 

Articolul precedentMUREȘ: Sancțiuni de peste 74.000 lei, în ultimele 24 de ore
Articolul următorInstitutul Inimii din Târgu Mureș a fost decorat la Cotroceni, de Klaus Iohannis