În urma activităților desfășurate azi-noapte, la nivelul județului Mureș, forțele de ordine și siguranță publică au aplicat 67 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 1 din Ordonanța nr. 2/2020, referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-06:00.

Noile restricții de circulație impuse de autorități, printr-o ordonanță militară, au intrat in vigoare luni seară, de la ora 22.00. Oamenii nu vor mai putea ieși din casă pe timpul nopții, decât în anumite condiții.

Ordonanţa militară adoptată sâmbătă seara, pe 21 martie, prevede o serie de recomandări adresate populaţiei, dar şi restricţii. Cei care vor ieşi din casă noaptea, fără un un motiv întemeiat şi fără o declaraţie pe proprie răspundere pot fi amendaţi şi cu 5.000 de lei. Regulile sunt valabile pe perioada stării de urgenţă, decretată de preşedintele României, în data de 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile.

La acțiunile de azi noapte din Târgu Mureș a fost prezentă și Mara Togănel, prefectul județului Mureș care a transmis că “Sunt alături de forțele de ordine mureșene în teren, unde acestea verifică respectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară numărul 2 din 21 martie 2020. Este încă o ocazie prin care vă îndemn să #stațiacasă şi să respectați legea.”

Articolul precedentTrei persoane infectate cu COVID19 au murit la Suceava. Numărul total al deceselor a ajuns la 11
Articolul următor4 români au fugit din carantină. MĂSURI DURE