În 5 mai 2023, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a participat la ediția a doua a Zilelor UMFST-UMCH, în cadrul filialei din Hamburg a Universității.

Cu această ocazie, i s-a alăturat o delegație de oficiali români, care au vizitat Universitatea Târgu Mureș Medical Campus Hamburg (UMFST-UMCH) și au participat la un amplu program în cadrul acestuia.

Din delegație au făcut parte ministrul român al Sănătății, E.S. Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Alexandru Rogobete, ambasadorul României în Germania, E.S. Adriana Stănescu, ministrul consilier al Ambasadei României în Germania, Prof. Iulian Costache și Conf. univ. dr. Simona Mureșan, decan al Facultății de Medicină în limba engleză a UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.

În fiecare an, UMFST-UMCH oferă pentru aproximativ 200 de studenți din întreaga lume șansa de a finaliza un program de studii medicale de primă clasă în limba engleză, în locația academică de vârf din Hamburg.

Datorită predării în grupuri mici, profesorii au suficient timp pentru a se dedica pregătirii fiecărui student. Campusul dispune de o infrastructură fizică și digitală de ultimă generație, cu ochelari de realitate augmentată sau tabele digitale 3D de anatomie și disecție digitală. În plus, studenților li se oferă o gamă variată de activități opționale, care îmbogățesc oferta educațională, de la prelegeri extracurriculare și ateliere de lucru, la diverse cluburi studențești.

La începutul ceremoniei festive de deschidere a Zilelor UMFST-UMCH, Rectorul Leonard Azamfirei a salutat participanții într-un discurs concis și a vorbit despre relațiile dintre instituțiile de învățământ din România și Germania și despre importanța deosebită pe care o are UMCH în acest context. Evenimentul de deschidere a inclus și o prezentare privind utilizarea și importanța simulării medicale în educația viitorilor medici.

Profesorul dr. Leonard Azamfirei a avut apoi ocazia de a oferi delegației din România un tur detaliat al facilităților educaționale de ultimă oră, demonstrând calitatea înaltă a programului de studii oferit în campusul din Hamburg. În ateliere științifice din domenii precum neuroștiința, psihologia, anatomia, ortopedia și simularea anamnezei, folosind tehnologia realității augmentate, s-a reușit evidențierea proceselor educaționale și a standardului de predare la UMFST-UMCH, pe baza schimburilor de idei cu profesorii.

Delegația din România a participat și la o întâlnire extinsă cu profesorii de la UMFST-UMCH. În timpul acestei conversații benefice, s-a realizat un schimb de opinii cu privire la cele mai recente evoluții și provocări în educația studenților la medicină.

În ansamblu, zilele UMFST-UMCH 2023, găzduite de Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei și Conf. univ. dr. Simona Mureșan au fost un succes evident. Ei au oferit informații valoroase despre activitatea UMFST-UMCH și a celor 16 spitale din Germania cu care UMFST are relații de colaborare academică.

Zilele Universității subliniază importanța unei cooperări strânse între instituțiile de învățământ din România și Germania în domeniul medicinei.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentO echipă de tineri din Cluj a obţinut o finanţare de 200.000 euro pentru o aplicație mobilă inovatoare în domeniul energiei
Articolul următorTransportul cerealelor din Ucraina, asigurat de Eurohold