Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu polițiști locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, agenții economici dar şi mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. 

În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 145 de societăți comerciale, peste 215 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 2.055 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.750 de lei, astfel:

147 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

– 36 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);

-1 sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentIa pastila SRS: Doctorate prin telepatie. Beneficiu? 500.000 de lei pentru George Maior
Articolul următorCoronavirus 1 februarie: 67 de decese şi peste 1.300 de noi infectări cu COVID-19