Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze sumele cerute de PSD pentru campania de la europarlamentare, deoarece semnătura pe documente aparține fostului trezorier, Mircea Drăghici. PSD ceruse pentru rambursare 3,38 milioane de lei, iar luni va depune o contestație la decizia AEP. Toate partidele și-au primit sumele cerute pentru rambursare după campania de la europarlamentare, cu o singură excepție: PSD.

Lista celor din PSD care nu și-au recuperat banii este deschisă de Rovana Plumb, care a donat 800.000 lei.

PSD a fost susținut financiar în campania pentru europarlamentare de 21 de personae, conform  listelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, consultate de realitateademures.net. În acest document, se regăsește și numele lui Dragoș Cristian Pui, consilier local PSD la Reghin și fost candidat al social democraților la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Documentul poate fi consultat aici: https://finantarepartide.ro/wp-content/uploads/2019/07/RVC%20EuroP2019/RVC%20PSD.pdf

Pe site-ul Primăriei municipiului Reghin, la secțiunea declarații de avere, Dragoș Cristian Pui menționează, la rubrica “DATORII” și următoarele împrumuturi, toate contractate în anul 2019, cu termen de scadență în 2020:

  • împrumut de la Pui Sebastian Emil – 15.000 lei
  • împrumut de la Precup Maria – 20.000 lei
  • împrumut de la Gliga Vasile – 40.000 lei
  • împrumut de la Pui Emil – 25.000 lei

Însumate, aceste împrumuturi ajung la 100.000 de lei, suma fiind aceeași cu cea indicată de Autoritatea Electorală Permanentă, drept contribuția electorală a lui Dragoș Cristian Pui, provenită din împrumuturi. Cel mai probabil așadar, banii împrumutați lui Pui de Gliga și Precup au avut ca destinație contribuția acestuia din urmă la campania pentru europarlamentare.

Vasile Gliga, președintele PSD Mureș și Maria Precup, primarul municipiului Reghin mai pot spera la recuperarea banilor împrumutați lui Dragoș Cristian Pui, pentru că secretarul general PSD, Mihai Fifor a anunțat că PSD va depune plângere în instanță, după ce șeful AEP a spus că nu vor fi rambursate cheltuielile făcute de social-democrați la alegerile europarlamentare.

„Noi considerăm că este o decizie incorectă a Autorității Electorale Permanente. Luni vom depune acțiune în instanță pentru a ne recupera sumele pe care credem noi că trebuie să le recuperăm de al AEP. De altminteri, raportul de control al Autorității arată clar că s-au îndeplinit toate condițiile pentru ca suma să fie rambursată PSD. Prin urmare ne considerăm îndreptățiți să mergem în instanță și să recuperăm această sumă”, a spus Fifor.

 

Articolul precedentBiserica de lemn din Cuștelnic, restaurată cu sprijinul Prințului Charles de Wales
Articolul următorPână în 8 septembrie, autobuzele de pe 5 linii nu circulă pe străzile Înfrățirii și Cutezanței