În cursul acestei dimineți, Mircea Dușa a înaintat Guvernului solicitarea de eliberare din funcția de prefect al județului Mureș.

În declarația de presă, Dușa a fost ironic, în legătură cu motivele demisiei: “Aud pe la televizor tot felul de doamne și domni vorbind despre meritocrație și profesionalism și cred că eu care am vreo 40 de ani de administrație, începând cu mandate de primar și viceprimar, unul de prefect, trei mandate de parlamentar unde am îndeplinit și funcții de conducere – de președinte de comisie, de vicepreședinte al Camerei Deputaților și de lider al celui mare grup parlamentar, precum și trei mandate de ministru – ministrul pentru Relația cu Parlamentul, ministrul Administrației și Internelor, Ministrul Apărării, secretar de stat și din nou prefect, cred că nu am suficentă experiență și este necesar ca specialiști în domeniu să vină să gestioneze problemele administrative, economce și sociale din județ”.

Prefectul demisionar a spus că, “în conformitate cu prevederile legii, una din atribuțiuni este urmărirea obiectivelor din programul de guvernare. Eu nu pot fi demagog și am și demnitatea necesară. Nu pot să vorbesc despre un program de guvernare cu creștere a salariilor a punctului de pensie și mâine să vorbesc de înghețarea salariilor sau măsuri de austeritate sau alte măsuri restrictive. Demnitatea mea este mai presus de o funcție și nu vreau să fiu demagog”.

Guvernul se va întruni astăzi în ședință la Palatul Victoria, începând cu ora 15, pe ordinea de zi fiind inclus, un PROIECT DE HOTĂRÂRE privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

PNL Mureș o susține pentru funcția de prefect al județului Mureș pe Mara Togănel, consilier județean și vicepreședinte al filialei județene a Partidului Național Liberal.