Salvamont Salvaspeo Mureș a publicat mesajul transmis de Președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia zilei Salvamont România.

„Anul 2019 reprezintă, pentru Salvamont România, un an special, marcat de celebrarea unor momente definitorii pentru activitatea de salvare montană. Cu acest prilej, felicit salvatorii montani din țara noastră pentru profesionalismul, curajul și responsabilitatea cu care se dedică misiunii de apărare și protejare a cetățenilor.

Rolul dumneavoastră este neprețuit: salvați vieți omenești! Turismul montan din România nu s-ar putea desfășura în condiții optime fără seriozitatea, devotamentul și spiritul dumneavoastră de sacrificiu.

Din această perspectivă, creșterea nivelului de conștientizare a populației cu privire la pericolele de pe munte și măsurile de prevenire a accidentelor montane reprezintă priorități pe care le-ați integrat cu succes în activitatea dumneavoastră.

Muntele oferă priveliști spectaculoase și trăiri unice, iar pentru a ne bucura, în continuare, de toate aceste beneficii, este nevoie de foarte multă responsabilitate. Respectul față de munte și natură, educația despre mediu sunt elemente care trebuie consolidate. Fiecare dintre noi este responsabil de calitatea mediului înconjurător, tocmai de aceea este important să nu rămânem pasivi și să acționăm în acord cu principiul dezvoltării durabile.

Salvamont România este un serviciu eficient, cu rezultate foarte bune, de care depinde securitatea iubitorilor muntelui. Pentru ca misiunile dumneavoastră să se desfășoare la același nivel, este nevoie de sprijin, atât din partea statului, cât și a cetățenilor. Investițiile în baza materială și în resursa umană sunt esențiale pentru buna funcționare a structurilor Salvamont din țară.

În încheiere, vă transmit sănătate, putere de muncă și vă îndemn să acționați, cu aceeași determinare ca până acum, pentru binele și siguranța cetățenilor.

La mulți ani!”, scrie Klaus Iohannis.

Articolul precedentErvin Molnar vs Dorin Florea. A început războiul pentru alegerile locale?!
Articolul următorStudenții din Târgu Mureș trec Prutul